Kleine beurt of grote onderhoudsbeurt

Wat is het verschil?

Kleine beurt, grote onderhoudsbeurt: wat is het verschil?

De kleine onderhoudsbeurt is standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 15.000/20.000 km of 1 jaar. De grote onderhoudsbeurt is een uitbreiding van de kleine met extra werkzaamheden, wordt ook vaak gecombineerd met een APK Keuring. Voor onderhoud advies op maat kunt u contact opnemen.
 • Kleine Beurt  (15.000/20.000 km beurt)
  Het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en oliefilter vervangen. Verder vervangen wij ook het interieurfilter en voegen wij een Engine Cleaner toe aan de brandstof.
 • Grote Beurt (60.000 km beurt)
  Hetzelfde wordt uitgevoerd als bij een kleine beurt alleen uitgebreider en met extra werkzaamheden. Bijvoorbeeld worden de bougie’s, luchtfilter en brandstoffilter vervangen. Verder worden de remmen gangbaar en schoongemaakt. Ook wordt de remolie gecontroleerd en indien nodig ververst. Indien volgens fabrieks onderhoudsschema de versnellingsbakolie vervangen moet worden doen wij dit ook. Een grote beurt wordt vaak gecombineerd met een APK keuring, mits de APK vervaldatum gunstig is.
 • Reparatie aan slijtagedelen
  Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik, zoals de remblokken, de remschijven en de koppelingsplaat.
 • Tijd- of kilometergebonden vervanging
  Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen die volgens dit principe vervangen worden, is de distributieriem.
 • Onvoorziene reparatie
  Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan. Een waterpomp kan gaan lekken, een veer kan breken, een aandrijfas kan defect raken.
Vissinga Autoservice werkt volgens het onderhoudsschema van de fabrikant, hierdoor blijft uw fabrieksgarantie altijd intact.